Bestel vóór donderdag 23:59 om jouw bestelling volgende week woensdag te ontvangen. Gratis verzending vanaf €49 met PostNL in Nederland en België.
Logo Iberico Sebastia Website
Search

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen beantwoord

Wij verzamelen elke week alle bestelligen. Bestel vóór donderdag 23:59 uur en ontvang je producten de volgende week op woensdag of donderdag, hierdoor geniet jij van maximale versheid en zorgen wij voor een duurzame levering.

Hele Jamónes worden verzonden vanuit Spanje omdat ze perfect blijven in de ham kelders. Eenmaal besteld, duurt het 5-7 dagen om op bestemming aan te komen. 

Wij maken gebruik van POSTNL voor levering in Nederland en België.

De verzendingskosten bedragen 4,95 voor bestellingen onder 49€. Voor bestellingen boven 49€ bieden wij gratis verzending in Nederland en België.

Een hele ham is ongeopend tot 9 maanden houdbaar en na opening ongeveer 6-8 weken na luchtdicht te zijn afgesloten. U kunt de ham bewaren in de hamhouder van Ibérico Club, boven het aanrecht en uit de buurt van een directe warmtebron. 

Gesneden: Ja. Als je onze handgesneden ham heeft gekocht, moet je hem in de koelkast zetten tot je hem gaat eten. Laat hem een uur staan tot hij op kamertemperatuur is.

Hele Jamón: Nee. Plaats je jamón gewoon op de hamhouder en laat hem op kamertemperatuur op het aanrecht staan. Zorg ervoor dat je het blootliggende vleesoppervlak bedekt met plakjes eigen vet en dek af met een gewone doek.

Als je te veel plakjes uit uw hele jamónbout hebt gesneden, kun je ze in een luchtdichte bak of Ziploc-zak doen en in de koelkast zetten.

Jamón is achterpoot en Paleta is voorpoot of schouderpoot. De grootte is het grootste verschil. Onze Jamón is gemiddeld 8 kg en de Paleta is gemiddeld 5,5 kg. Beide smaken zijn zeer vergelijkbaar. De paleta heeft meer bot en maakt het snijden iets moeilijker.

Wanneer je een bestelling plaatst, sturen wij jou een e-mail ter bevestiging van jouw bestelling, en zodra de bestelling is verzonden, sturen wij je een e-mail ter bevestiging van de verzending met het traceernummer.

Controleer a.u.b. uw spam/junk map voor het geval het daarheen is gegaan. Als je je e-mail en spam-map hebt gecontroleerd en het nog steeds niet kunt vinden, stuur ons dan een bericht en wij zullen het voor je opzoeken.

Goed gesneden brood is een must! Een dun plakje Jamón Ibérico op een sneetje brood (al dan niet geroosterd) is echt alles wat je nodig hebt. Veel jamón-liefhebbers wrijven het sneetje geroosterd brood graag in met tomaat en knoflook en voegen er een beetje olijfolie Extra Virgin Priorat Natur aan toe.

Veel Spanjaarden eten het op “Bocadillos”, Spaanse sandwiches met tomaat en olijfolie.

Geniet van dunne plakjes op kamertemperatuur. Je zult de nootachtige ondertonen en het zoete aroma opvangen dat ontstaat door de eikels waar onze Ibérico-varkens met vrije uitloop van genieten. Dit unieke ambachtelijke product is bijna onbeschrijflijk met zijn complexe smaak en diepe aroma’s.

Het juiste drankje combineren met uw Jamón Ibérico hangt helemaal af van uw stemming. Het is allemaal een kwestie van persoonlijke smaak. Met een goed glas rode wijn gaat het nooit mis. Anderen geven de voorkeur aan een mousserende wijn, zoals champagne of cava. En op een zonnige, warme dag drinkt u misschien gewoon liever een goed koud biertje bij uw Jamón Ibérico!

Iberico ham (Jamón Ibérico de Bellota) is een van de parels van het mediterrane dieet.

Iberico ham is een delicatesse met talloze voordelen. Het is niet alleen een streling voor het gehemelte, maar ook goed voor de gezondheid.

– Jamón Ibérico de Bellota is een caloriearm en vitaminerijk voedingsmiddel dat 50% meer eiwitten bevat dan vers vlees. 50 gram Ibérico ham (met eikels gevoed) bevat slechts ongeveer 150 calorieën.
– Iberische ham is een antioxidant en is hoog in vitamine E. Wanneer het met tomaat wordt gegeten, worden de gunstige effecten verdubbeld.
– De kwaliteit van het vet van eikel Iberische ham is uitstekend, net als olijfolie. Het bevat meer dan 50% oliezuur, wat de productie van HDL (“goede”) cholesterol in het lichaam vergemakkelijkt, terwijl het LDL (“slechte cholesterol”) vermindert.
– Matige consumptie helpt het cholesterolgehalte op peil te houden en hart- en vaatziekten te voorkomen.
– Het biedt een royale aanvoer van B-vitamines, met name B1 en B2 (slechts 100 gram Iberische ham levert 24% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze vitamine).
– Iberische ham is rijk aan ijzer, magnesium, zink en calcium, maar vooral aan fosfor, goed voor 30% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Deze kleine witte krijtachtige puntjes op de jamón ibérico zijn het resultaat van de kristallisatie van een aminozuur, tyrosine genaamd. Het is het resultaat van natuurlijke, ambachtelijke en traditionele rijping en het is een teken van de kwaliteit en de uitmuntendheid van het product. Uw Jamon is perfect om te consumeren.

Heb je
suggesties?

vertel ons erover
Contact
Hoe kunnen we je helpen?

E-mail:
info@ibericojamon.nl

Bereikbaar ma t/m vrij van 10:00 – 15:00

Tel: 050 211 08 28

Bezoek ons:
Neutronstraat 2 2, 9743 AM Groningen Nederland

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag
09:00 – 17:00 
Zaterdag – Zondag – Gesloten