Bestel vóór donderdag 23:59 om jouw bestelling volgende week woensdag te ontvangen. Gratis verzending vanaf €49 met PostNL in Nederland en België.
Logo Iberico Sebastia Website
Search

Ons Verhaal

Jamón Ibérico is al jaren één van de populairste producten in Spanje, maar in Nederland is het nauwelijks bekend. Niet veel mensen hebben kennis over dit product en vinden het moeilijk om Ibérico te onderscheiden van bijvoorbeeld Serrano ham.

100% Ibérico betekent dat beide ouders van het varken 100% van een ibérico ras zijn. Deze varkens leven vrij in Spaanse weides waar ze gevoed worden met gras of eikels. Daarbij krijgen ze genoeg dagelijkse beweging. Deze leefwijze zorgt ervoor dat de varkens de lekkerste ham ter wereld produceren. Ibérico Sebastia biedt twee soorten jamón aan, beide afkomstig van 100% Ibérico-varkens die vrij rondlopen in de uitgestrekte Dehesas van Higuera de la Sierra.

Jamón Gran Reserva is een bijzonder product, waarbij de varkens voornamelijk gras eten. Deze ham wordt gedurende drie jaar zorgvuldig gerijpt, wat resulteert in een delicate en verfijnde smaak. De nadruk op een dieet van gras geeft de Gran Reserva zijn unieke karakter. Daarnaast bieden wij de Jamón Gourmet. De varkens genieten tijdens de vetmesterijperiode voornamelijk van eikels, wat bijdraagt aan een intensere smaak en een hoger vetgehalte. Deze ham wordt maar liefst vier jaar gerijpt, wat de complexiteit en diepte van de smaak verder versterkt.

Iberico Sebastia is geboren met de missie om 100% Jamon Ibérico te verspreiden op zoveel mogelijk Nederlandse tafels:

  • Wij geloven in Jamon die 100% is, dus vader en moeder zijn beide volledige Ibérico varkens.
  • Wij geloven in varkens die vrij rondlopen en een beter leven hebben in de vrije natuur in plaats van een fabriek.
  • Wij geloven dat het genieten van goede kwaliteit 100% Jamon Ibérico betaalbaar kan zijn. Daarom werken wij met ons eigen merk dat de beste kwaliteit-prijs optie is in Nederland. Daarnaast bieden wij ook een premium kwaliteitsmerk: Señorío de Montanera, dat tot de top-5 Jamón van Spanje behoort.

JAMONES PAULINO

Ibérico Sebastia Jamon komt van lokale boerderijen in Higuera de la Sierra: een klein stadje gelegen in het midden van het natuurpark van Aracena en de Picos de Aroche bergen, één van de belangrijkste landschappen van Andalucía. Het bestaat uit enorme Dehesas (weides) met steeneiken, kurkeiken, ecologische olijfgaarden en nog meer rijke fauna. Op deze prachtige en unieke locatie werd in 1984 onze producent, Jamones Paulino geboren.

Deze unieke omgeving heeft bijgedragen aan de heerlijke smaak van het Ibérico-varken. In de herfst vallen de eikels van de bomen, wat de perfecte tijd voor de Ibérico varkens creëert. De varkens kunnen vrij uit leven in de weides, rennen, eikels eten en rusten.

Ibérico Sebastia weerspiegelt de liefde voor dit buitengewone ecosysteem, voor het Ibérico-varken, en voor de 100% Ibérico Jamón.

Wij willen deze passie graag met jullie delen! Ervaar onze 100% Ibérico Jamón zelf.